14 Eylül 2008 Pazar

KIYMALI PİDE..

KIYMALI RAMAZAN PİDESİ


MALZEME:

Ramazan pidesi 1 adetTereyağı 3 yemek kaşığı
Soğan 2 adetKıyma 350 gr.
Domates salçası 1 yemek kaşığıKırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı
Karabiber 1/2 tatlı kaşığıMaydanoz 1/2 demet
Et suyu 1 su bardağıYoğurt 1 1/2 su bardağı
Sarımsak 2 dişTuz

YAPILIŞI:
1. Tereyağı geniş bir kaba konur, eritilir, Ramazan pidesinin altı üstü biraz kızartılır. 2. Ayrı bir kapta, kıyma ile piyaz şeklinde doğranmış soğan kavrulur; salça, ince kıyılmış maydanoz, karabiber, kırmızı biber, tuz ve et suyu ilave edilir, bir taşım kaynatılır. 3. Bu karışım pidenin üstüne dökülür, pideler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirilir. 4. Sarımsak, yoğurtla karıştırılır ve pidenin üzerine konur. Not: Arzu edilirse üzerine kızdırılmış biberli yağ gezdirilir.

tabi biz fırında yapıyoruz ama bizim gibi şanslı olmayanlar olabilir:) babam fırıncı olduğu için biz pidelere uğraşmıyoz ama ev yapılışı gibi de olur mu derseniz oluyor:) bu işin esprisi tabi ki ev de yapılan pide gibi evde insan ekmeğini şüphe duymadan yer .. nese çok konusutum biraz sanki lütfenn yorum yazmayı unutmayınn.... ama lütfenn beni yorumsuz bırakmayın..:):)





4 yorum:

ÖzLeM BaŞtUğ dedi ki...

Ay RABİŞİM siten güsel olmuş valla siteni daha da güselleştirsen süper olurr bayıldımm sitenin devamını da bekliyoruzz
:P

ilkbaharr dedi ki...

saol cnm yorumlarını eksik etmedigin sürece daha da güzel yapıcam:)ii dileklerin için sag ol

ÖzLeM BaŞtUğ dedi ki...

ne demk cnm her zman burda sennleyzz:D

ilkbaharr dedi ki...

saol cnm:)