4 Eylül 2008 Perşembe

CEVİZLİ GÜLLAÇ


MALZEME:

Güllaç 6 adet Süt 3 su bardağı
Şeker 1 1/2 su bardağı Ceviz içi 1/3 su bardağı
Nar tanesi 1/3 su bardağı Gül suyu 2 yemek kaşığı

YAPILIŞI:
1. Sütün yarısı 1 su bardağı şekerle, yarısı da sade olarak ayrı ayrı kaynatılır ve soğumaya bırakılır. 2. Güllaçların sığacağı büyüklükte bir tepsiye kaynatılmış şekersiz süt konur. Güllaçlar birer birer bu süt içerisine daldırılır, hafif yumuşak bükülecek şekilde iken çıkarılır. 3. Herbir güllaç bohça katlar gibi katlanır. 4 köşe haline getirilir, içerisine 1/2 su bardağı toz şekerle karıştırılmış dövülmüş ceviz konur, cevizler görünmeyecek ve dökülmeyecek şekilde kapatılır ve alt üst edilerek derin yayvan bir tabağa dizilir. 4. Üstlerine şekerli süt dökülür. Kuru kalmaması için kenardan alınan sütle ıslatılır. Sütü tam olarak çektikten sonra bir servis tabağına alınır, gül suyu serpilir, nar taneleri ile süslenir. Not: l- Güllaçların ıslatıldığında parçalanmaması için taze olmasına dikkat edilmelidir. 2- Güllaçların içine dövülmüş cevizin yanısıra, dövülmüş fındık, fıstık, badem konduğu gibi kaymak, muhallebi, rendelenmiş pudra şekerli elma da konabilir.


Afiyet olsun..iftarların vazgeçilmezlerinden biri de güllactır..Güllaclar her evde iftarlarda en cok yapılan ve alınan tatlılarımızdandır.. Şimdi oruclu oruclu insanın canı cekiyo ama sabredicez..çok güzel oldu zaten kendisi de güzel tabi de :) iftarda yiyeceğiz insallah,herkesin oruçlarını Allah kabul etsin insallah ...

ALLAH A EMANET OLUN...


2 yorum:

RUMEYSA dedi ki...

hmmmm harika en sevdiğim tatlıların başlarında gelir güllaç hele de bol meyveliyse yemede yanında yatt :)

ilkbaharr dedi ki...

bncede cnm bende güllacı severimm..görünce insanın canı çekiyo:)