14 Eylül 2008 Pazar

PATATESLİ RULO BÖREK


MALZEME:

Yufka 3 adetPatates 6 adet
Margarin 250 gr.Yumurta 3 adet
Yoğurt 1 su bardağıDere otu 1 demet
Karabiber 1 tatlı kaşığıKırmızı biber 1 tatlı kaşığı
Tuz

YAPILIŞI:
1. Patatesler haşlanır, rendelenir, içine eritilmiş margarin, yumurtalar, yoğurt, kıyılmış dere otu, kara biber, kırmızı biber ve tuz katılır, iyice karıştırılır.2. Yufka serilir, hazırlanmış harcın üçte biri sürülür, üzerine ikinci yufka serilir, yine üçte bir harç sürülür, onun üzerine de üçüncü yufka konur ve kalan harç sürülür.3. Kenardan başlamak üzere rulo yapılır. Ortadan kesilir. Her bir parça ayrı ayrı naylonlara sarılarak buzdolabının buzluğunda bekletilir. Pişirilmek istendiğinde yarım saat önce buzluktan çıkarılır, l cm. genişliğinde kesilir, fırın tepsisine yatırılarak konur, üzerine yumurta sürülür. Pembeleşinceye kadar pişirilir.Not: Buzlukta 10 - 15 gün bekletilebilir.


Bu böreğin bir çok özelliği var 1. çok lezzetli olması, 2. hafif bir börek, 3. yapılışı kolay + bereketli, 4. günün her saati ikram edilebilir.:):):)

0 yorum: