31 Ağustos 2008 Pazar






TARHANA ÇORBASI


MALZEME:

Tarhana 1/2 su bardağı Su 6 su bardağı
Tereyağı 3 yemek kaşığı Kuru nane 1 yemek kaşığı
Kırmızı toz biber 1/2 tatlı kaşığı Tuz

YAPILIŞI:
1. Kuru tarhana bir miktar suda bekletilerek eritilir. 2. Uygun bir tencereye konur, su ve tuz ilave edilir, karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. 3. Bir başka kapta yağ eritilir, nane ve kırmızı toz biber ekilir; çorbanın üzerine gezdirilir.
Ramazanda çorba cok yapılır..ramazanda cok cabuk geldi bu sıcak havalarda nsıl tutucağımız bilinmez inşalllah havalar soğur da kolay geçer...gelelim çorbamıza herkesin bildiği bir çorba ama olsun yinede yazdım..:) afiyet olsun...

4 yorum:

RUMEYSA dedi ki...

harika olmuşş ya tarhana eskiden bu zamana gelmeye çalışan çorbalardan iştee :)

RUMEYSA dedi ki...

aa yazmayı unuttum bizde bu akşam tarhana yapıcazz iftara

RUMEYSA dedi ki...

aaa unutkanlığım baş gösterdi tarhanının içine baharat koyarsan çok daha güzel oluyoo :)

ilkbaharr dedi ki...

ya bencede rümeysacım cok güzel tat verir baharat, bizde bugün yapabiliriz tarhana çorbası iftarda iyi gider ...