9 Nisan 2008 Çarşamba

BAŞARININ SIRRI

Okulda başarının sırrı Araştırmalar sağlıklı ve dengeli beslenen çocukların okulda daha başarılı olduğunu ortaya çıkardı.
Journal of School Health’de yayımlanan bir çalışmada, sağlıklı beslenen çocukların okulda daha başarılı olduğu ortaya konuldu. Alberta Üniversitesi’nden Paul J. Veugelers başkanlığında yürütülen çalışmada, 5 bin beşinci sınıf öğrencisinin ve ailelerinin beslenme alışkanlıkları, boyları ve kiloları ile ilgili veriler incelendi.

Değerlendirmelerin diyet kalite indeksiyle yapıldığı çalışmada 0 ile 100 arasındaki değerlerin sağlıklı beslenmenin göstergesi olduğu açıklandı. Uzmanlar, doymuş yağ ve tuz içeren diyetlerin sağlıksız, ancak meyve, sebze, hububat, lifli gıdalar, protein, ve kalsiyum ağırlıklı diyetlerin sağlıklı olduğunu belirtiyorlar.

YANLIŞ BESLENENLER YÜZDE 41 ORANINDA DAHA BAŞARISIZ

Yapılan araştırmada, meyve ve sebze tüketiminde artış olan öğrencilerin, derslerindeki başarı düzeyinin de arttığı gözlemlendi. Diyet kalite indeksinde yüksek puan alan öğrencilerin ise yüzde 41 oranında daha başarısız oldukları belirlendi. Araştırmacılar, bu çalışmayla, akademik performansta sağlıklı beslenmenin sosyoekonomik faktörlerden daha önemli olduğunun ortaya konduğunu ifade ediyorlar.

0 yorum: